Label:

Walking Dinner

Walking Dinner

maart 20, 2023
Lees meer

Stadswandeling

Lees meer

Kampen

Lees meer
Walking Dinner

Walking Dinner

Tijdens een walking dinner in Hattem hoort u de mooiste verhalen over deze pittoreske hanzestad. Zo komt de geschiedenis tot leven! Tussendoor geniet u van een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht in drie goede restaurants.

Lees meer
stadswandeling Hattem

Stadswandeling

Hattem is trots op haar Dijkpoort en Andreaskerk, de gebouwen waaraan de stad in een oogopslag te herkennen is. En terecht, want het is bijzonder dat deze gebouwen bewaard zijn gebleven. Tijdens een stadswandeling Hattem kunt ook u ze bewonderen!

Maar Hattem heeft nog meer moois te bieden. Het renaissance stadhuis en de andere oude panden die Hattem telt, zijn daar de stille getuigen van.

Maar wist u dat Hattem in de achttiende eeuw een belangrijk bolwerk van de Patriotten was? En dat het in de loop der tijd heel wat schilders heeft aangetrokken, die de prachtige omgeving en de schilderachtige binnenstad vast wilden leggen op het doek? Tijdens deze stadswandeling komt u er meer over te weten.

Na afloop van deze gezellige stadswandeling door Hattem heeft u een compleet beeld van deze pittoreske hanzestad gekregen! Deze rondleiding is niet alleen leuk als bedrijfsuitje, maar ook voor vrienden- en familiegroepen.

Kosten:
De kosten voor een wandeling van maximaal 2 uur bedragen € 135,- per gids. U kunt dan met maximaal 25 personen meewandelen; voor grotere groepen worden meer gidsen ingezet.

1 t/m 25 €135,-
26 t/m 50 €270,-
51 t/m 75 €405,-
76 t/m 100 €540,-
etc.

Lees meer
stadswandeling Hattem

Hattem

september 11, 2020

Hanzestad Hattem is prachtig gelegen aan de uiterwaarden van de IJssel en de bossen van de Veluwe. Maar dit schilderachtige hanzestadje kent nog talrijke andere eeuwenoude monumenten. Aan de hand daarvan komt u tijdens een stadswandeling meer te weten over de boeiende geschiedenis van deze hanzestad. Wist u bijvoorbeeld dat Hattem een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse politieke geschiedenis? Of dat deze stad de woonplaats is geweest van een aantal bekende schilders? Van Patriotten tot uiterwaarden, tijdens een stadswandeling van Karakter Stadswandelingen komt het allemaal aan bod. Natuurlijk is een stadswandeling in Hattem uit te breiden tot een gezellig walking dinner. Er wordt dan tijdens de wandeling gedineerd in een aantal gezellige restaurants. Ideaal als bedrijfsuitje of familie-uitstapje!

 

Lees meer
Boerderijenwandeling

Boerderijenwandeling

juni 26, 2014

Tegenwoordig lijken stad en platteland twee strikt gescheiden werelden, maar in voorbije eeuwen was dat wel anders. In elke stad woonden wel stadsboeren; zo ook in Groningen. Tijdens deze speciale themawandeling in Groningen komt u meer te weten over deze boerse stadjers.

De themawandeling ‘Boeren, burgers, buitenlui’ begint in de binnenstad van Groningen en loopt via de zeventiende-eeuwse stadsuitleg naar het gebied dat tot de Vestingwet van 1874 buiten de stad lag. Chronologisch gezien is dit een mooie opbouw: de stadswandeling begint bij de vroege bewoningsgeschiedenis van de nederzetting Groningen en eindigt met het vertrek van de laatste stadsboer uit de Moesstraat.

Deze themawandeling over stadsboeren voert u langs het Martinikerkhof, waar sporen van een stal uit Oudheid gevonden zijn, de Ossenmarkt, waar van de 17e tot de 19e eeuw vee verhandeld werd, en de Moesstraat waar heel wat ‘mouskers’ en ‘koumelkers’ woonden. Wat dit zijn, komt u aan de weet tijdens deze unieke wandeling!

Kosten:
De kosten voor een boerderijenwandeling van 2 uur bedragen € 140,- per gids. U kunt dan met maximaal 25 personen meewandelen; voor grotere groepen worden meer gidsen ingezet.

1 t/m 25 €140,-
26 t/m 50 €280,-
51 t/m 75 €420,-
76 t/m 100 €560,-
etc.

Lees meer
Stadswandeling Zwolle

Stadswandeling

juni 23, 2014

Zwolle is trots op haar Sassenpoort en Peperbus, de gebouwen waaraan de stad in een oogopslag te herkennen is. En terecht, want het is bijzonder dat deze gebouwen bewaard zijn gebleven.

Maar Zwolle heeft nog meer moois te bieden. Dankzij de toetreding van Zwolle tot de Hanze, brak in de 15e eeuw Zwolles ‘Gouden eeuw’ aan. Het gotische stadhuis en de andere middeleeuwse panden die Zwolle telt, zijn daar de stille getuigen van.

Maar wist u dat Zwolle ook een centrum was voor de Moderne Devotie, en dat het in de achttiende eeuw een belangrijk bolwerk van de Patriotten was? Tijdens deze stadwandeling komt u er meer over te weten.

Tegenwoordig timmert Zwolle ook op het gebied van moderne architectuur aan de weg. Wat vindt u bijvoorbeeld van de spraakmakende nieuwbouw van museum De Fundatie? Tijdens deze rondleiding kunt u zich er zelf een oordeel over vormen.

Na afloop van deze gezellige stadswandeling door Zwolle heeft u een compleet beeld van deze indrukwekkende stad gekregen! Deze rondleiding is niet alleen leuk als bedrijfsuitje, maar ook voor vrienden- en familiegroepen.

Kosten:
De kosten voor een wandeling van maximaal 2 uur bedragen € 135,- per gids. U kunt dan met maximaal 25 personen meewandelen; voor grotere groepen worden meer gidsen ingezet.

1 t/m 25 €135,-
26 t/m 50 €270,-
51 t/m 75 €405,-
76 t/m 100 €540,-
etc.

Lees meer
Stadswandeling Assen

Stadswandeling

Bij Assen denkt u in de eerste plaats misschien aan het standbeeld van Bartje, dat op de Brink staat. Maar onbekend maakt onbemind, want deze stad heeft veel meer te bieden dan u misschien denkt.

Tijdens een rondleiding door Assen maakt u onder andere kennis met het prachtige historische centrum. De vestiging van het Cisterciënser klooster Mariënkamp in de dertiende eeuw, was het begin van de latere Drentse hoofdstad. Sporen van dit klooster zijn nog altijd te zien. In de 18e en 19e eeuw werd de plaats uitgebreid met prachtige, voorname huizen. Niet voor niets kreeg Assen toen de bijnaam ‘stad van paleizen’. Tijdens deze stadswandeling wekken we de interessante geschiedenis van Assen weer tot leven.

Maar ook op het gebied van kunst en cultuur is er in Assen van alles te beleven. De laatste jaren is er in het centrum van Assen nog mooier geworden. Zo heeft het Drents museum een gedaanteverwisseling ondergaan, en heeft de stad een schitterend, nieuw theater gekregen aan de Kolk.

Na afloop van deze gezellige rondleiding door Assen zult u versteld staan van deze mooie stad!

Deze stadswandeling is niet alleen leuk als bedrijfsuitje, maar ook voor vrienden- en familiegroepen. Natuurlijk is deze rondleiding door Assen ook uit te breiden tot een walking dinner.

Kosten:
De kosten voor een wandeling van maximaal 2 uur bedragen € 135,- per gids. U kunt dan met maximaal 25 personen meewandelen; voor grotere groepen worden meer gidsen ingezet.

1 t/m 25 €135,-
26 t/m 50 €270,-
51 t/m 75 €405,-
76 t/m 100 €540,-
etc.

Lees meer
hofjeswandeling, stadswandeling Groningen

Hofjeswandeling

juni 17, 2014

Pelgrims, armen, zieken, ouderen en weduwen, vonden door de eeuwen heen onderdak in de gasthuizen of ‘hofjes’ in de stad Groningen. Wil je hier meer over meer te weten te komen, dan is een hofjeswandeling in Groningen een absolute aanrader. Groningen telt namelijk niet minder dan 32 gasthuizen of hofjes, wat in vergelijking met andere steden erg veel is.

Achter de deuren van deze vaak al uit de middeleeuwen daterende liefdadigheidsinstellingen, gaan prachtige verstilde plekjes schuil. Oases van rust in de hectische Groninger binnenstad! Veel van deze gasthuizen zijn openbaar toegankelijk, zodat de prachtige binnenplaats bezichtigd kan worden. Tijdens een hofjeswandeling kom je op plekken die tijdens een gewone stadswandeling verborgen zouden blijven.

Gedurende deze themawandeling over gasthuizen in Groningen zullen de oudste en mooiste hofjes aan bod komen, zoals het oudste Groninger gasthuis, dat al uit de dertiende eeuw dateert. Daarnaast worden ook wat onbekendere gasthuizen bezocht. Daarom is deze themawandeling niet alleen geschikt voor iedereen die Groningen voor het eerst bezoekt, maar ook voor mensen die deze gezellige stad nog beter willen leren kennen.

Kosten:
De kosten voor een hofjeswandeling van 2 uur bedragen € 140,- per gids. U kunt dan met maximaal 25 personen meewandelen; voor grotere groepen worden meer gidsen ingezet.

1 t/m 25 €140,-
26 t/m 50 €280,-
51 t/m 75 €420,-
76 t/m 100 €560,-
etc.

Lees meer